Urządzenia i Akcesoria
Wegański ser
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
-
80 g orzechów nerkowca niesolonych, nieprażonych
-
50 g migdałów, ze skórką50 g migdałów, blanszowanych
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
10 g płatków drożdżowych
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
25 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
350 g wody mineralnej, niegazowanej
-
4 czubate łyżeczki agaru
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
295.7 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
533.8 kJ /
127.6 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Brokuł z ciecierzycą w sosie orzechowym
1 godz.
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 godz.
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański majonez
15 min
Masło kokosowe
5 min
Wegańskie naleśniki
50 min